Флойд Мейуедър, който е един от най-великите в професионалния бокс, определи кои според него са топ 5 на най-добрите боксьори в цялата история на този спорт.

Непобеденият на професионалния ринг Мейуедър взе участие в предаване по ESPN като бе помолен да подреди класацията, имайки пред себе си 10 имена, сред които Мохамед Али, Шугар Рей Леонард, Джо Люис, Шугар Рей Робинсън, Роки Марчиано, Хулио Чавес, Пърнъл Уитъкър, Хенри Армстронг, Роберто Дуран и себе си.

„Money“ сложи себе си на първо място, но изненадата дойде от факта, че Мейуедър постави Мохамед Али на последната – 5 позиция.

„Възхищавам се на Али заради това, което стори за афроамериканците в ера, когато никой не се застъпваше за правата им. Не мисля обаче, че е най-добър между въжетата“, заяви той пред ESPN, цитиран от corner.dir.bg.

Второто място в класацията е за Роберто Дуран.

„Втори след мен е Роберто Дуран. Този тип дойде от леката категория, за да спечели световна титла в средната. Той наистина е легенда“, обоснова избора си Мейуедър.

Пърнъл Уитъкър зае 3 позиция в класацията на „Красавеца“.

„Пърнъл на два пъти победи чичо ми Роджър, също така спечели срещу Хулио, наистина е доста добър“, заяви Мейуедър.На 4 място Мейуедър постави Хулио Сезар Чавес, обяснявайки, че причината той да бъде в топ 5 е фактът, че е спечелил първите 79 срещи на професионалния ринг преди да допусне загуба и то в различни категории.