Начало Бокс Международната боксова асоциация ще бъде изключена от МОК, но спортът ще остане в Париж 2024

Международната боксова асоциация ще бъде изключена от МОК, но спортът ще остане в Париж 2024

Международната боксова асоциация ще бъде изключена от МОК, но спортът ще остане в Париж 2024
0

Изпълнителният съвет на Международния олимпийски комитет препоръчва IBA вече да не се признава от МОК и олимпийското движение. Съветът също така препоръчва, боксът да остане за Игрите в Париж през 2024 г. През април няколко боксови нации се отделиха от IBA и се присъединиха към „Световния бокс“.

Бъдещето на бокса в Париж 2024 и в рамките на Олимпиадата е под известно съмнение поради сътресенията в управлението и организацията на аматьорските рангове от Международната боксова асоциация (IBA). Въпреки това препоръката на Изпълнителния съвет на МОК трябва да запази спорта на Олимпиадата поне за игрите в Париж следващото лято.

В допълнение, Изпълнителният съвет на МОК също препоръча IBA вече да не се признава от МОК и олимпийското движение.

В момента (IBA) се ръководи от своя президент, руснака Умар Кремлев. Той беше преизбран през май 2022 г., след като опонентът му за президентските избори – Борис ван дер Ворст от Холандия – беше обявен за неизбираем. Спортният арбитражен съд (CAS) постанови през юни миналата година, че Ван дер Ворст е бил погрешно възпрепятстван да участва.

През април няколко високопоставени боксови нации, включително Обединеното кралство и САЩ, се отделиха от IBA и се присъединиха към „Световния бокс“.

тагове: