Начало Бокс Навиват Джошуа да се бие с компютър в устата (СНИМКА)
0

Навиват Джошуа да се бие с компютър в устата (СНИМКА)

Навиват Джошуа да се бие с компютър в устата (СНИМКА)
0

Антъни Джошуа беше подканен да използва по време на мача си с Анди Руис нова високотехнологична гума за уста.

Създателят й проф. Майк Луусмор, главен доктор на Британския боксов съюз, обясни, че „Opro+“ улавя сурови данни за състоянието на главата на боксьора и може да даде сигнал при потенциална мозъчна травма.

„Продуктът е нещото, което толкова ни липсваше. Търсехме нещо, с което можем да измерваме реалното въздействие върху главата. Би било много подходящо за боксови спаринги. Ако получат тежки удари, може да се прекрати тренировката или да се даде почивка за една-две седмици, докато се достигне възстановяване. Ще ни дава повече информация за ударите, водещи до сътресение, които боксьорите получават, защото към момента не знаем кои са. Все още не сме обсъждали този въпрос с Антъни, така че не знаем да ли би проявил интерес, но бих желал да се включи. Може да се стигне до ситуация, в която гумата да ни подскаже, че боксьор е получил сериозен удар и е редно да спрем мача. Подобно нещо може да промени тотално хода на даден двубой, да имаш възможност да прецениш дали някой е поел много тежки удари“, коментира проф. Луусмор.

Технологията вече се радва на одобрението на Британския боксов контролен борд, но все още не е била представена официално.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.