Начало Бокс Независима експертиза оневинява Поветкин
0

Независима експертиза оневинява Поветкин

Независима експертиза оневинява Поветкин
0

Независима експертиза оневинява Александър Поветкин, който се провали на допинг тест няколко дни преди мача му със световния шампион Дионтей Уайлдър. Както е известно, руския боксьор даде положителна допинг проба за нашумялото напоследък вещество мелдоний.

Повторната проверка е била извършена по инициатива на неговия промоутър.

„Цял живот нашите спортисти са употребявали този препарат, който помага за поддържане на сърцето. Надявам се, че справедливостта ще възтържествува в нашата страна“, заяви Поветкин.

„Не планирам да приключвам кариерата си, напротив – цялата тази ситуация ме амбицира. Ще покажа своята правота, защото не съм приемал нищо забранено, милдронат използвах, когато препаратът беше разрешен. Когато го вкараха в списъка, спрях да го приемам. Нещо повече, какво е това милдронат? Това е лекарство за сърцето. Забраната му е една лоша шега на Запада с цел да ни прочистят. Но аз съм готов на всичко.

Отивам на съд заради отмяната на боя с Дионтей Уайлдър за шампионския пояс. Първите ми две или три проби бяха отрицателни, а третата или четвъртата, не помня точно коя, показа някакво мизерно количество мелдоний. При независимата експертиза пък това вещество въобще не беше открито в организма ми. Всичко е много странно. Защо ще употребявам мелдоний в такива малки дози, след като нямам никаква полза от това„, добави Поветкин.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.