Начало Бокс Нинджата се оказа по-тежък от Аделейе

Нинджата се оказа по-тежък от Аделейе

Нинджата се оказа по-тежък от Аделейе
0

С шест килограма по-тежък се оказа Младен Манев-Нинджата в сравнение в своя противник – Давид Аделейе. Двамата ще излязат в една от подгряващите срещи на галавечер в Лондон с основен сблъсък Джой Джойс – Карлос Такам. Двубоят на българският боксьор е под номер 2 в основната карта, която стартира в 22 ч. наше време и ще може да се гледа пряко по Max Sport 1.

Манев ще играе 6-рундов двубой в тежката категория срещу Аделейе. Те имаха насрочена среща за месец март тази година, отново в Лондон, но бе отменена заради положителен тест за COVID-19 на българина.

При претеглянето сега „Нинджата“ се оказа 107 килограма, а неговият опонент 101 кг.

„Аделейе изглежда много по-различно от март месец. Тогава беше по-тежък, някъде към 106 кг. Сега е много отслабнал“, коментира за boec.BG Евгени Василев, който е треньор на Манев.

Съперникът на Манев, който е и по-ръстов, няма загуба на професионалния боксов ринг – 6-0.

„Надявам се да стане добър мач. Този път тренирахме доста, но в България е много трудно за подготовка, защото няма достатъчно спаринг партньори“, добавя Василев.

В петък на двамата са направени по два PCR теста. Боксовата гала ще се играе в 12-хилядната „Уембли Арена“ в Лондон, като ще се допуска 50 процента от капацитета ѝ. Билетите, които са в продажба, са с цени 15, 30 и 50 паунда.

„Тук маски не се носят, само в градския транспорт. Този път няма балони, движим се свободно, може да се разхождаме и да напускаме хотела“, разказва Василев.

Предстоящият мач ще бъде 13-ти в професионалната кариера на „Нинджата”. До момента той има 3 победи и 9 поражения.

Останалите резултати от кантара:

Крис Бурке (55,1 кг) – Джеймс Бееч-младши (55,1 кг)

Крис Дженкинс (66,5 кг) – Еков Есуман (66,4 кг)

Хамза Шираз (69,3 кг) – Езекил Гурия (69,7 кг)

Джойс Джойс (121,63 кг) – Карлос Такам (112,85 кг)