Начало Бокс Няма мърдане! Кобрата със сигурност ще се изправи срещу Джошуа
0

Няма мърдане! Кобрата със сигурност ще се изправи срещу Джошуа

Няма мърдане! Кобрата със сигурност ще се изправи срещу Джошуа
0

Кубрат Пулев все пак може да се боксира срещу Антъни Джошуа. Новината за първи път разкри днес агентът на англичанина – Еди Хърн. Припомняме, че след победата на Джошуа над Владимир Кличко, британецът не назова Кубрат сред възможните съперници за световната титла, а изброи други имена. Така като че ли боксовата общност остана с впечатление, че мач между новия крал и Пулев няма да има.

Нещата обаче не стоят съвсем така. Кобрата е задължителният претендент за титлата на IBF и като такъв има право на мач с Джошуа. Двубоят обаче зависи изцяло от това, дали Владимир Кличко ще се възползва от възможността в договора си и ще поиска реванш срещу Джошуа.

Естествено, промотърите работят първо по евентуален реванш между Кличко и Джошуа. При такъв развой на нещата Джошуа ще запази колана на IBF и Пулев ще трябва да почака. Ако Кличко обаче откаже двубоя, следващият съперник на Джошуа ще бъде именно българинът, потвърди Хърн.

В момента Кличко е на почивка със семейството си и в следващите две седмици трябва да обяви решението си, което е пряко свързано и с Кобрата. Вече се знае и че почти сигурно евентуалният мач между британеца и българина би се провел през есента на „Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф.

„Ако Кличко дойде и каже, че не иска реванш, тогава безспорно ще се бием с Пулев. Говорих с мениджъра на Кличко Бернд Бонте няколко пъти“, сподели Хърн. „Бернд каза, че той (Кличко) ще има две седмици със своето семейство и след това ще реши. Сега гледам за възможности за реванша докато чакам Кличко, защото трябва да имаме идея за дати и възможности.“
Хърн преговаря за реванша със стадиона в Кардиф, с MGM Grand в Лас Вегас и дори със зали в Китай, Дубай и Катар.

„Говорим с Китай, говорим с Дубай и Катар, както и с Америка и „Принсипалити Стейдиъм“. Владимир може да каже, „Какви са парите” и ако има огромни пари от друга държава, ще иска реваншът повече. Трябва да е невероятна сделка, за да отидем в друга страна. Трябва да го знаем до края на юни.“

Хърн обясни и по какъв начин Джошуа би запазил колана на IBF, ако се бие с Кличко: „Можем да помолим за изключение от IBF, което може да бъде дадено, може и да не бъде. Говоря с промотъра на Пулев – Кале Зауерланд, с когото се познаваме добре. Ако се бием с Кличко отново, може да получим изключение от IBF или да опитаме да сключим сделка с Пулев“.
„Но ще трябва да се бием с Пулев в даден момент. Ако Джошуа не се бием с Пулев в следващия си мач, той ще се бие с Пулев след мача с Кличко“, завърши Хърн.