Начало Бокс Обвиниха в измама 70-годишния рекордьор
0

Обвиниха в измама 70-годишния рекордьор

Обвиниха в измама 70-годишния рекордьор
0

Победата на 70-годишния боксьор Албърт Хюс младши над 43-годишния Трамейн Таунс в Индианаполис през декември беше поставена под съмнение.

Ветеранът победи с нокаут и стана най-възрастният действащ боксьор на планетата, но беше обвинен, че е спечелил с измама. Мениджърът Стивън Таненбаум сигнализира за подозрителното поведение на загубилия Таунс и обяви, че вече е влязъл в контакт с Боксовата комисия на Индиана относно случая. Любопитното е, че Таненбаум е бивш агент на покойния Саул Мамби, който за последен път се боксира през 2008 г. на 61 години.

„Мачът между Хюс и Таунс беше пълна измама, Таунс падна нарочно. Беше абсолютна шмекерия. Вижте записите, нелепи са. Мачът не трябва да се брои. Ще се свържа с книгата на рекордите „Гинес“ и ще проверя дали те изобщо имат нещо общо. Очаквам и отговор от Боксовата комисия на Индиана с тяхното становище за този цирк. По мое мнение Таунс е актьор или музикант под наем, но падането си със сигурност не научил в Кралската академия за драматични изкуства. Абсолютен фарс! Вижда се на записа, на 99% съм сигурен, че падна нарочно и отнесох въпроса към Комисията. Мачът трябва да бъде зачеркнат от всички статистики и ще се постарая това да се случи“, обяви Таненбаум специално за www.worldboxingnews.net.

Промоутърът обаче не спира до тук. Той твърди, че и предишният притежател на рекорда Стивън Уорд също е спечелил с измама. През 2017 г, като почти 61-годишен, той побеждава Андреас Сидън. Ако успее да обори и двата двубоя, Таненбаум ще превърне бивши си клиент Саул Мамби, който почина през декември миналата година на 72, в най-възрастния действащ боксьор в историята.

„Що се отнася до Уорд, не съм проверил във „Файт Факс“ дали са записали мача му. Ако не са, няма как да приема, че наистина се е състоял, макар и да е получил зелен светлина от друга организация. Искам да поясня, че Мамби се би в много двубои в Африка и Тайланд, които ги няма в официалната му статистика. Сестра му е промоутър в Африка и беше доста заета с него. Всички тези мачове бяха през последното десетилетие от кариерата му и ги спечели когато беше на повече от 50 години. Но на Саул не му пукаше дали мачовете са официални. Мамби обичаше да пътува до различни държави и го приемаше като почивка, от която си докарва малко странични пари“, обясни Таненбаум.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.