Начало Бокс Оскар Валдез скочи в защита на Райън Гарсия: Удари в трупа могат да те парализират

Оскар Валдез скочи в защита на Райън Гарсия: Удари в трупа могат да те парализират

Оскар Валдез скочи в защита на Райън Гарсия: Удари в трупа могат да те парализират
0

Райън Гарсия се превърна в обект на сериозна критика след нокаута си в 7 рунд от Жервонта Дейвис в мегаслъбъсъка им в лека категория, когато падна на коляно при удар в ребрата и не се изправи след отброяването до 10. Съотборникът му Оскар Валдез обаче се обяви в защита на „Крал Ри“, като обясни какво е усещането след подобно попадение в трупа.

Чувам доста коментари, че можел да се изправи, можел да направи това, можел да направи онова. Имам чувството, че това са все хора, които никога не са били удряни в тялото. Тези удари в трупа болят. Болят дори повече, отколкото при нокдаун. Когато те свалят в нокдаун реално не усещаш нищо, а просто заспиваш. Но ударите в тялото парализират и няма какво да направиш по въпроса“, каза Валдез пред Fight Hub TV.

„Танк“ изглежда имаше стратегия да обработва тялото на Гарсия, защото бе повече от очевидно, че латиноамериканецът е по-висок и би имал предимство при боя от дистанция. Мощните леви крошета обаче влизаха често след откосите на Жервонта и в крайна сметка това се оказа решителният фактор в боя.