Начало Бокс От лагера на Фултън протестират срещу метода за бинтоване ръцете на Инуе

От лагера на Фултън протестират срещу метода за бинтоване ръцете на Инуе

От лагера на Фултън протестират срещу метода за бинтоване ръцете на Инуе
0

Не всеки ден чуваме подобни протести в бокса, но ето, че старши-треньорът на Стивън Фултън – Вахид Рахим, изрази притесненията си, че Наоя Инуе използва нечестни трикове, за да нокаутира толкова успешно противниците си, като наслагва бинт около кокалчетата на юмруците си. Протестът бе изразен след снощната пресконференция за официалния кантар в Токио, пише Boxing Scene.

Рахим смята, че правилата за бокс в Япония се различават до такава степен от останалите по света, че някои местни състезатели получават предимство.

Оказва се обаче, че регламентът не е чак толкова различен, защото дори в САЩ има регулаторни органи, които позволяват наслагването на повече слоеве бинт върху кокалчетата. Все пак самият Инуе е използвал същата техника за мачовете си срещу Майкъл Дасмаринас и Джейсън Молони в Лас Вегас през 2021 и 2020 г.

Самият японец използва социалните мрежи, за да апелира към американските си колеги, че трябва да се фокусират към боя, а не към подобни подробности, които са изцяло, според регламентите на надпреварата.

Срещата между Стивън Фултън и Наоя Инуе ще се проведе на 25 юли в Токио със залог за шампионските титли на WBO и WBC в категория „супер петел“.