Начало Бокс Отписаха Усик за световната титла в тежка категория
0

Отписаха Усик за световната титла в тежка категория

Отписаха Усик за световната титла в тежка категория
0

Олимпийският шампион от Лондон 2012 и вече бивш абсолютен световен шампион в полутежка категория – Олександър Усик (18-0) не е считан за сериозно предизвикателство от големите имена в „кралската дивизия”. Според един от неговите противници на ринга Майкъл Хънтър (19-1-1), украинецът трудно ще си намира силни и качествени съперници в тежка категория, тъй като не е атрактивен и не рискува в действията си.

В момента Усик води преговори за мач с Джо Джойс (12-0). Той записа две победи при най-тежките – над Чаз Уидърспуун (38-4) и Дерек Чисора (32-10) и е претендент за световната титла на WBО, която е притежание на Антъни Джошуа (24-1).

„Усик е изчистен боксьор. Той е по-висок от мен, но е малък за тежка категория и ще му бъде много трудно да си намери качествени съперници. Според мен другите боксьори там не го приемат като един от тях, не считат, че наистина е от калибъра на тежката категория. Има и нещо друго – хората искат да гледат мачове с нокаути, с удари и размени. А той не прави нищо от това. Вижте мен – дори аз се хвърлям и поставям здравето си на риск, за да нокаутирам, или да ме нокаутират. Усик е твърде предпазлив. Той е боксьор, а не е боец. За да успее в тежка категория, трябва да е второто. Смятам, че максимумът за него е да бъде официален претендент. Нищо повече. Просто никой в тежка категория не го уважава и няма да получи голям мач”, коментира пред „Sky Sports” Хънтър.

32-годишният американец от своя страна води преговори за мач с непобедения Филип Хъргович (12-0). Двубоят трябва да е елиминация на IBF за претендентската позиция в тежка категория.