Начало Бокс Паркър: Исках да завърша годината ударно (ВИДЕО)

Паркър: Исках да завърша годината ударно (ВИДЕО)

Паркър: Исках да завърша годината ударно (ВИДЕО)
0

Бившият световен шампион на WBO в тежка категория – Джоузеф Паркър (25-2-0) сподели, че най-важното за него е било да завърши годината подобаващо с гръмка победа над Александър Флорес.

В събота новозеландецът победи американския си противник с нокаут в третия рунд, но двубоя бе съпроводен от доста полемики заради многото удари, които Паркър пусна под пояса на противника си.

Въпреки незадоволителния двубой и противник, Паркър е останал доволен от себе си и представянето и сега гледа към предстоящата 2019 г.

„Аз съм боксьор, който си свърши работата. Има си съдии и рефер, които следят за тези неща“, отговори 26-годишният новозеландец на въпрос за нечистите удари.

„Александър твърди, че съм го ударил поне 3-4 пъти в слабините, но това се случи не повече от веднъж, а и той трябва да е наясно, че в нашия спорт този риск винаги го има. А и ударът, който го нокаутира не беше в тялото.

Моята задача е да пускам и стоварвам удари. Завършихме годината ударно и сега е време за малко почивка. Претърпяхме две загуби през годината и най-важното бе да завършим с успех. Търсихме нокаут и го постигнахме“, завърши кивито.

Неговият треньор – Кевин Бари, също е на мнение, че мисията е била изпълнена:

„Годината не беше никак лесна – имахме два големи мача и две загуби. Този нокаут обаче дойде точно навреме. Да, имаше няколко ниски удара, но Флорес бе нокаутиран с с десен в брадичката и очите му се забелиха.

Ако не друго, то поне вече хората няма да мислят за Джоуеф като „добро момче„, завърши наставникът на Паркър.