Начало Бокс Паркър оцеля през два нокдауна срещу Жан, за да му отнеме междинната титла

Паркър оцеля през два нокдауна срещу Жан, за да му отнеме междинната титла

Паркър оцеля през два нокдауна срещу Жан, за да му отнеме междинната титла
0

Джоузеф Паркър (35:3) премина с отличен два от най-големите теста изобщо в боксова, а именно притежателите на най-тежките удари в света – Дионтей Уайлдър (43:3:1) и Жилей Жан (26:2:1). Този път обаче той трябваше да се възстановява от цели два нокдауна, за да стигне до междинната титла на WBO.

Новозеландецът бе свален още в третия рунд, а след това упражнението бе повторено в седмия, но сякаш с това се изчерпаха добрите моменти за китаеца. Да, той може би спечели първите рундове, но активността му започна осезаемо да спада с всеки следващ рунд, отвъд четвъртия, за да стигнем дотам, че Паркър накрая да се поздрави с успеха.

Странното отново бе, че един от съдиите реши да попадне в полезрението с точкуването си. Золтан Енйеди присъди 113:113, което значи, че той е дал само 7 рунда на бившия световен шампион. Стив Грей междувременно даде 114:112, а Патрик Морли присъди 115:111, за да може справедливо да вдигнат ръката на Джоузеф Паркър.

След края на мача новозеландецът призна, че сега следва реванш, защото това е било споразумението им с Жилей Жан преди да се качат на ринга в Рияд. След това победителят ще се превърне в задължителен претендент за световната титла на WBO, която в момента е притежание на Олександър Усик (21:0).