Начало Бокс Петрова спечели Купа „Странджа“ за трети път

Петрова спечели Купа „Странджа“ за трети път

Петрова спечели Купа „Странджа“ за трети път
1

Станимира Петрова победи с единодушно съдийско решение румънката Лакрамойа Перижоч във финален сблъсък в категория до 57 кг.

С високо вдигнат гард Станимира започна убедително срещата си. Движението и по ринга беше напред през по-голямата част от времето, а атаките и бяха агресивни, с единични и двойни удари. Най-добра работа за нея свърши комбинацията „ляв прав-десен прав“. През втората част играта започна да се накъсва, тъй като Перижоч не търсеше чистата игра, а бягаше от боя и се опитваше да пласира удари с вътрешната част на ръкавицата. Румънката бе предупредена от съдията, а след подновяването на двубоя българката прие играта на размени, като бе по-успешна в почти всяка размяна.

В последния рунд боксьорката от Асеновград показа, че е готова на безмилостни размени с опонентката си и е решена да зарадва публиката в „София“. Бившата таекуондистка държеше ринга през по-голямата част от времето и беше по-активната от двете дами. Съвсем заслужено, всички съдии гласуваха победата в нейна полза.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".