Начало Бокс По какво си приличат Мохамед Али, Ленъкс Люис и Антъни Джошуа

По какво си приличат Мохамед Али, Ленъкс Люис и Антъни Джошуа

По какво си приличат Мохамед Али, Ленъкс Люис и Антъни Джошуа
0

Три поколения звездни боксьори са свързвани от един интересен факт. Мохамед Али, Ленъкс Люис и Антъни Джошуа се спортисти от световна велечина още по свое време. Една любопитна подробност обвързва и тримата – първата си загуба в професионалната си състезателна кариера те претървят на една и съща възраст – 29 години.

Мохамед Али

Емблематичният боксьор Мохамед Али, роден на 17-ти януари 1942 под името Касиус Марселус Клей-младши, има едва 5 загуби в своята кариера. Първото поражение той претърпява от Джо Фрейзър в определяния като „Битка на века“ мач за Световната титла по бокс за професионалисти. Това се случва на 8 март 1971 година в зала „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. Преди този двубой и двамата опоненти са шампиони без допусната загуба.

Ленъкс Люис

Ленъкс Люис е трикратен световен шампион, двукратен линеен шампион и последният абсолютен световен шампион в тежка категория. Прави професионалния си дебют през 1989 г. в родния Лондон срещу Ал Малкълм. След 5-годишна серия с 25 победи, на 29-годишна възраст отстъпва за първи път на ринга срещу американеца Оливър Маккол с технически нокаут в двубой за титла в Световния боксов съвет (WBC).

Антъни Джошуа

Загубата на Антъни Джошуа от Анди Руис-младши в САЩ е една от най-шокиращите в новата история на бокса. Британецът загуби първият си мач и световните си титли от WBA, IBF и WBO в тежката категория. До този момент той имаше 22 победи, 21 от които с нокаут.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.