Начало Бокс Пореден случай на смърт в бокса

Пореден случай на смърт в бокса

Пореден случай на смърт в бокса
0

Дуайт Ричи е бивш шампион на Австралия по бокс.

Пореден инцидент с фатален край се случи в света на бокса. Австралийският боксьор Дуайт Ричи почина на едва 27 години след спаринг с друг местен боксьор Майкъл Зерафа.

Ричи е получил удар в тялото, след което е поискал да се върне към ъгъла си, но е паднал и починал на ринга, пишат topsport.bg.

„Като приятел и промоутър на Дуайт за мен е непоносимо да приема тази трагична новина. Боксовото семейство винаги ще помни Дуайт като един от най-големите таланти на Австралия, чийто стил на ринга въплътяваше начина му на живот извън него. Почивай в мир, Каубой, ще ни липсваш вечно“, сподели неговият агент Джейк Елис.

Дуайт Ричи се състезаваше в средна и супер полусредна категория. На професионалната сцена той има 19 победи, 2 от които с нокаут, както и 2 загуби.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".