Начало Бокс Последната жертва на Ломаченко проговори: Той няма слабости

Последната жертва на Ломаченко проговори: Той няма слабости

Последната жертва на Ломаченко проговори: Той няма слабости
0

Шампионът на WBA „Super“ и WBO в лека категория – Васил Ломаченко (13-1), е без съмнение един от най-талантливите и изящни боксьори, които някога са съществували. Сравненията с бивши легенди на спорта са трудни, защото стилът на двукратния олимпийски първенец е уникален.

Снимка: БТА

Лома трябва да е свикнал с лъскавите епитети по негов адрес от страна на фенове и журналисти, но последното четкане на шампиона дойде от негов колега. Става въпрос за последния опонент, който падна в краката му – Антъни Крола (34-7-3).

Британецът се изправи срещу Ломаченко през април и издържа 4 рунда преди да бъде нокаутиран.

Следващият съперник на 31-годишния украинец е Люк Кембъл (20-2). Двамата ще се срещнат на 31-ви август в Лондон в спор за титлата на WBC. Кембъл със сигурност ще трябва да изиграе мача на живота си, за да грабне жълто-зеления колан, но според Крола, дори това може да се окаже недостатъчно срещу боксьор като Ломаченко.

„Ломаченко няма слабости в играта си. Поне аз не видях такива“, каза Крола по адрес на „Но-Мас ченко“.

Снимка: БТА

„Нацелих го прекалено малко пъти. Спомням си, че пласирах само един адекватен удар, който ми изигра лоша шега, защото тогава той превключи на следваща предавка.

Тогава нещата станаха непоносими за мен. Трябваше да го изчакам да спре, за да мога да направя каквото и да е. И тук не става въпрос за това, че не съм тренирал. Просто не можех да издържа на темпото му. Понякога трябва да погледнеш истината в очите, а тя е, че той бе с няколко нива над мен.

Ломаченко е завършен боксьор. Бързината и акуратността на ударите му е много добра“, завърши Крола.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.