Начало Бокс Поветкин – Усик пропадна

Поветкин – Усик пропадна

Поветкин – Усик пропадна
0

Днес официално стана ясно, че плануваната среща между Александър Поветкин (34-2-0) и абсолютния шампион в полутежка категория – Олександър Усик (16-0-0) няма да се състои.

Това разкри самият мениджър на 39-годишният руснак – Вадим Корнилов.

„Нямаме нищо ново около следващия мач на Поветкин. Очакваме да се случат някои неща до следващата седмица. Мога само да кажа, че не водим преговори с щаба на Усик. Имахме разговори, но нещата там останаха в начален стадий, сега имаме други планове“, разкри Корнилов.

Преди известно време Еди Хърн сподели, че дебютът на Усик при тежките ще бъде на 18-ти май в Чикаго, като най-спряганото име за първи съперник бе именно това на Поветкин.

Има голяма вероятност обаче, Поветкин да участва на същата галавечер. И ако неговият опонент все още не се знае, то най-вероятният съперник на украинеца ще бъде 38-годишният Карлос Такам (36-5-1).

И докато това е мач, който всеки боксов фен би искал да види, трябва да се отбележи, че е мъдър бизнес ход и за Поветкин, и за Усик.

Евентуална загуба от по-младия Усик би означавала край на надеждите на Поветкин отново да стигне до мач за титла; евентуална загуба от по-опитния Поветкин би сложила край на мечтата на Усик за дълга кариера при най-тежките.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.