Начало Бокс Профи боксьор подсилва националите
0

Профи боксьор подсилва националите

Профи боксьор подсилва националите
0

Профи боксьорът Арман Хакобян ще подсили националния отбор за последната олимпийска квалификация във Венецуела в началото на месец юли. Това стана възможно след като Световната федерация по бокс (АИБА) реши да допусне професионалисти на Игрите. Хакобян се състезава в категория до 75 кг.

„До момента той е единственият профи боксьор, който е подал заявка за участие в оставащите две квалификации. Заявки за турнира във Венецуела се приемат до 23 юни“, коментира пред Nbox президентът на федерацията по бокс Краси Инински.

Имаше информации, че най-добрият ни състезател при професионалистите Кубрат Пулев ще опита да вземе квота за Рио. На този етап обаче Кобрата не е подал заявка да участие.

Преди състезанието в Латинска Америка предстои квалификация в Азербайджан от 16 до 25 юни. Там федерацията ще концентрира основните си усилия, като изпраща в Баку девет състезателя. Това са Тинко Банабаков (кат. до 49 кг) , Даниел Асенов (52 кг), Стефан Иванов (56 кг), Елиан Димитров (60 кг), Айрин Исметов (64 кг), Симеон Чамов (69 кг), Радослав Панталеев (81 кг), Кристиян Димитров (91 кг), Петър Белберов (+91).

„Очаквам достойно представяне и дано момчетата да спечелят колкото се може повече квоти. Проведохме отлична подготовка. Състезателите бяха 22 дни на лагер в Куба, където участваха силни отбори като тези на Доминиканската република и Венецуела. Вторият лагер беше в Турция. Отборът вече замина за Баку и дано са здрави и имат късмет в мачовете“, допълни Инински.

Според регламента на турнира в категория до 49 кг. квоти получават първите двама, в категориите от 52 до 81 кг визи за Рио взимат първите петима, а в категориите до 91 и +91 кг на Олимпиада ще бъдат само победителите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.