Начало Бокс Райън Гарсия: Жервонта Дейвис никога не бил дал честна битка на съперниците си

Райън Гарсия: Жервонта Дейвис никога не бил дал честна битка на съперниците си

Райън Гарсия: Жервонта Дейвис никога не бил дал честна битка на съперниците си
0

Райън Гарсия продължава да страда по единствената си кариерна загуба до момента от Жервонта Дейвис по-рано тази година. Той обаче се фокусира върху онази прословута клауза срещу рехидратация, която стана обект на толкова сериозни дискусии. Ето, че 8 месеца по-късно „Крал Ри“ още не може да преглътне споразумението им.

Дейвис никога не би се боксирал с мен на 63,5 кг. Този тип никога не би се боксирал в честен двубой. Не би променил нищо. Той просто не разполага със звяра в себе си. Няма го онзи дух на старомодните боксьори. Но на мен не ми дреме. Така и не се сбихме. Онова не беше истински бой. Аз бях половин човек, а той дори се дърпаше в моментите, когато ме свали“, каза Гарсия в интервю за Boxing Scene.

Припомняме, че срещата им през април бе в категория до 61,5 кг., а в договора им изрично бе вписано, че ще се претеглят няколко часа преди срещата, за да е сигурно, че никой няма да надвиши теглото с повече от половин килограм.

Обичайно всички състезатели в бойните спортове възвръщат между 1-3 кг. от теглото си в 24-те часа между официалния кантар и галата, тъй като в процеса на отслабване губят основно вода, която по-късно бързо наваксват.