Начало Бокс Разочароващо: Аркада над окото на Фюри от спаринг проваля мача с Усик

Разочароващо: Аркада над окото на Фюри от спаринг проваля мача с Усик

Разочароващо: Аркада над окото на Фюри от спаринг проваля мача с Усик
0

Един от най-дългоочакваните боксови двубои тази година няма да се състои. Голяма аркада след удар по време на спаринг вади шампиона в тежка категория на WBC Тайсън Фюри от двубоя с Олександър Усик, което означава, че сблъсъкът ще бъде отложен за неопределено време.

Аркадата е наложила медицинска намеса, като по думите на специалисти контузията ще изисква известно време за възстановяване, което да позволи на британеца да поднови тренировъчния процес на пълни обороти.

Говорител на боксьора даде изявление от негово име:

„Извънредната новина несъмнено е голямо разочарование, след като беше свършена толкова много работа от толкова много хора, за да дадат на света това историческа събитие. След разговор с лекарите ще имаме ясна представа колко дълго ще продължи възстановяването. Когато разберем детайли ще обсъдим с всички замесени лица кога и как да преместим двубоя, като ще държим в течение всички.“

Самият Тайсън добавя, че е съкрушен от стеклите се обстоятелства.

„Съкрушен съм, след като се подготвях толкова дълго и по такъв начин. Чувствам се зле, заради всички замесени в това голямо събитие и съм готов да работя за насрочване на нова дата, когато окото ми се оправи. Мога само да се извиня на всички – отбора си, отбора на Усик, бойците от файткартата, партньорите, феновете, хората приютили събитието и всички мои приятели от Саудитска Арабия„, сподели Фюри.

По-късно се появи и пост на Фюри в социалната мрежа Instagram.

„Не мога да направя нищо заради контузията си, но мога да кажа, че Усик е в беда и съм в страхотна форма. Ще насрочим нова дата възможно най-скоро„, написа Тайсън.

Несъмнено провалилият се мач ще струва много пари на организаторите, щети за феновете, както и за двата щаба. Надеждата обаче е скорошно възстановяване на Фюри и насрочване на двубой, който да се състои още през тази година.