Начало Бокс Редица медии заклеймиха Световната боксова асоциация

Редица медии заклеймиха Световната боксова асоциация

Редица медии заклеймиха Световната боксова асоциация
0

Световната боксова асоциация (WBA) и нейните титли вече не се считат за престижни от редица водещи медии.

Президентът Жилберто Мендоса не спази обещанието си да премахне междинните титли и последствията са факт. Очакваше се от WBA да оставям само по един световен шампион във всяка дивизия, както подобава, но органът предпочете да заложи на маркетингови трикове.

Един от последните гафове на Асоциацията е отнемането на колана на Мани Пакиао.

Филипинецът имаше трудни държавни дела по време на пандемята, но Мендоса и компания не се съобразиха и взеха пояса на живата легенда. Вместо това в топ 15 беше добавен Бърмейн Стивърн.

Dave Thompson/Matchroom Boxing

WBA го постави на 11-о място в тежка категория без да има победа последните пет години….

От „World Boxing News“ премахнаха всички шампиони на Световната боксова асоциация от листите си със световни шампиони.

„Нашата медия цели да предаде максимално акуратно всички събития на феновете. Ние обичаме бокса, а не мениджърските игри и измислените колани“, пишат колегите.

Това е и най-посетеният независим боксов сайт в света.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.