Начало Бокс Рой Джоунс, Мигел Кото и Джеймс Тони в „Клас 2022“ на Залата на славата
0

Рой Джоунс, Мигел Кото и Джеймс Тони в „Клас 2022“ на Залата на славата

Рой Джоунс, Мигел Кото и Джеймс Тони в „Клас 2022“ на Залата на славата
0

Три от величията на световния бокс – Рой Джоунс, Мигел Кото и Джеймс Тони оглавяват „Клас 2022“ на Залата на славата на международния бокс в Ню Йорк. Заедно с тях във випуска ще влязат и Холи Холм, която се превърна в суперзвезда в октагона на UFC, както и Реджина Халмич.

Имената им бяха обявени днес официално, а заради пандемията от коронавирус церемонията ще се проведе онлайн. Тя ще включва събирането на общо три випуска, включително и тези от 2020 и 2021 години, които също не успяха да бъдат приветствани в Залата на славата. Въпросното събитие трябва да се проведе през юни.

Рой Джоунс е от малцината, успели да спечелят световни титли в средна, супер средна, лека тежка и тежка категории. В кариерата си той достигна до ниво, че да бъде считан за най-добрия във всички дивизии в един отрязък от време. Същото важи и за Тони, който изкачи върха в средна, супер средна и полутежка категории. Кото от своя страна властваше в лека полусредна полусредна, лека средна и средна категории. Той така и не успя да срещне Джоунс или Тони на ринга, но подобно на тях бе считан за най-добрия в неговия период от време.

От друга страна Холм ще бъде запомнена основно с постиженията си в UFC, но също така е печелила световни титли в лека, супер лека и полусредна категории на бокса. Колкото до Халмич, германката се оттегля от ринга с 54-1-1, като приключва кариерата си през 2007-а. Тя има серия от 45 поредни победи!