Начало Бокс Сблъсъкът между Поветкин и Уайлдър беше отложен за неопределено време
0

Сблъсъкът между Поветкин и Уайлдър беше отложен за неопределено време

Сблъсъкът между Поветкин и Уайлдър беше отложен за неопределено време
0

„В шок съм, засега ситуацията се развива негативно“, заяви руснакът Александър Поветкин, който е претендент за титлата на Дионтей Уайлдър (САЩ) при супертежките в най-престижната версия Световен боксов съвет (WBC).

Боят между двамата на 21 май в Москва засега е отложен за неопределено време, но не и отменен. А причината – в допинг пробата на Поветкин е открит мелдоний, забранен от 1 януари.

„Съсипани сме – обяви Джей Диз, треньор и мениджър на Уайлдър. – Дълго се готвихме и дори специално дойдохме в Лондон, за да свикнем с европейския бокс.“

Самият американски боксьор определи провала на мача, като „забавяне в развитието на кариерата ми“.

„Ще си търсим правата в съда – каза Андрей Рябински, организатор на мача. – Готови сме да отворим и „Б“-пробата, за да потвърдим нашите чисти намерения. Показателите в теста на Поветкин са в 15 пъти по-малко от допустимата норма. Затова никой не може юридически да го упрекне.“

Щабът на руснака твърди, че съдържанието на мелдоний е остатъчно, като за последно той го е взимал през септември, когато препаратът е бил позволен. Най-вероятно спорът ще бъде решен в съда. Ако боят бъде отменен по договор Уайлдър трябва да получи компенсация. Обикновено това е 50% от договора, а за американеца това са $2,3 млн. От тази среща шампионът трябваше да получи $4,6 млн.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.