Начало Бокс Събраха се 1775 лева от турнир в помощ на Краси Чолаков

Събраха се 1775 лева от турнир в помощ на Краси Чолаков

Събраха се 1775 лева от турнир в помощ на Краси Чолаков
0

Сумата от 1775 лева бе събрана по време на Благотворителния боен турнир в подкрепа на Краси Чолаков, който бе проведен на 13-те септември в залата на „Славия Спортес“. Припомняме, че световният шампион по бокс и многократен медалист има нужда от средства за лечението си, след като претърпя втори инсулт.

В негова помощ се притекоха десетки български бойци и любители на бойните спортове от различни възрастови групи, които в неделния ден участваха в спаринги по бокс, кикбокс и ММА. 16 клуба се включиха в благородната кауза, която обаче предложи много оспорвани срещи в отделните категории. В някои от срещите имаше и равенство. Въпреки състезателната обстатовка, крайно класиране и отличаване нямаше. Сред рефирите бяха някои от големите ни имена в бойните спортове – Камен Георгиев (ММА и бокс), Владимир Добрев (бокс), Павел Маринов (бокс), Владислав Кънчев (ММА) и Емил Казаков (MMA).

Първоначалната идея за любителски турнир по бокс беше на самия Красимир Чолаков. Такъв бе планиран и фиксиран за началото на месец март, когато той получи вторият си инсулт и събитието беше отменено. В последствие, колегите му в залата трансформираха това начинание в благотворителен турнир, който да подпомогне неговото лечение . По настоящем Красимир Чолаков се намира в родният си град Поморие, където провежда своето лечение и е със затруднен говор и частична пареза.

Големият ни шампион изпитва финансови затруднения и не може да покрие своето лечение, затова всеки, който желае може да го направи и на платформата HelpKarma: ТУК.