Начало Бокс Шестима наши национали в заключителния ден на Балканския шампионат 

Шестима наши национали в заключителния ден на Балканския шампионат 

Шестима наши национали в заключителния ден на Балканския шампионат 
0

Цели шестима български национали ще се качат на ринга днес в последния ден от дебютното Балканско първенство по бокс за мъже и жени в Албена. Те ще се хвърлят за златните медали, в търсене на перфектен завършек на шампионата.

Венелина Поптолева (50 кг) ще открие програмата от 15:00 часа срещу Нина Радованович (Сърбия). След нея на ринга ще се качи Ергюнал Себахтин (48 кг) за мач с Денис Биленский (Украйна). Златислава Чуканова (52 кг) е предвидена за третия двубой за деня – срещу Дария-Олга Хутарина (Украйна).

Серията от мачове с българско участие продължава с Красимир Джуров (63.5 кг), който ще се изправи срещу Стефан Вознеасьовски (Молдова). Около 17:00 часа Кристиян Димитров (86 кг) ще боксира с Богдан Толмачов (Украйна), а първенството ще закрие Йордан Морехон (+92 кг) с двубой срещу Юре Симунович (Словения).

Мачовете ще се проведат пред погледа на президента на БФ Бокс Красимир Инински. Женският ни национален отбор е воден от Борислав Георгиев и Роман Цветков, а мъжете – от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

тагове: