Начало Бокс „Планината” с първа победа на ринга (ВИДЕО)
0

„Планината” с първа победа на ринга (ВИДЕО)

„Планината” с първа победа на ринга (ВИДЕО)
0

Хафтор Бьорнсон, прочут още като „Планината”, постигна първата си победа на боксовия ринг. Исландският гигант, който определено респектира с размерите си, записа категоричен успех в демонстративен мач в Дубай.

206-сантиметровият исполин имаше две равенства до момента. От началото на годината той не успя да се справи със Стивън Уорд и Саймън Валили, но този път бе изключително убедителен.

„Планината” отказа още в първия рунд величието в канадската борба Девън Ларат. Бьорнсон трябваше да боксира със своя съперник от състезанията за Най-силен човек на планетата – Еди Хол, но срещата бе отменена заради разкъсване на бицепса на британеца.

В ролята на заместник Ларат не успя да окаже сериозна съпротива на „Планината”. Исландският звяр доминираше от първата секунда на срещата, като вкара доста тежки попадения в главата на легендата в канадската борба. Ларат опита да отговори на постоянните атаки, но уменията му определено бяха под нивото на Бьорнсон и реферът прекрати срещата малко преди края на първия рунд.

Всички знаете кой е противникът, с когото искам да съм на ринга. Той си седи сега и гледа пред екрана, но е наясно, че скоро ще дойда за него”, коментира „Планината” след успеха си.

От своя страна Хол пък се присмива на боксовите умения на Бьорнсон:Представянето му е доста смешно. Като го гледам и съм напълно наясно, че ще го победя с лекота на ринга”.