Начало Бокс Щабът на Ангуло го спаси от Бенавидес (ВИДЕО)
0

Щабът на Ангуло го спаси от Бенавидес (ВИДЕО)

Щабът на Ангуло го спаси от Бенавидес (ВИДЕО)
0

Бившият двукратен шампион на WBC в супер средна категория Давид Бенавидес (23-0, 20 КО) принуди щаба на Роамер Алекис Ангуло (26-2, 22 КО) да прекрати мача помежду им в 10-я рунд.

Двамата се срещнаха в “Мохеган Сън Арена” в Кънектикът, като Бенавидес имаше тотално предимство. Изненадващо, реферът Джони Калас не прекрати двубоя в 10-я рунд, когато 23-годишният американец съсипваше съперника си с удари.Щабът на 36-годишния Ангуло, обаче, се намеси и го спаси от повече бой.

Мачът беше за вакантната титла WBC в супер средна категория, но само Ангуло получи шанс да вземе пояса при победа, след като Бенавидес не влезе в категорията, въпреки сериозното дехидратиране за кантара. Вечерта преди мача 23-годишният американец, обаче, се рехидратира, и изглеждаше далеч по-едър от съперника си на ринга.

“Бих искал отново да се бия за световната титла, ако е възможно. Ще трябва да съм много по-стриктен в диетата си, за да вляза в категорията. Нещата, които направих срещу Ангуло, няма да ми се наложи да ги правя срещу Кейлъб Плант. Бях по-добрият боксьор”, каза след победата Бенавидес.