Начало Бокс Ще се случи ли? Мануел Чар може да се бие в Пловдив

Ще се случи ли? Мануел Чар може да се бие в Пловдив

Ще се случи ли? Мануел Чар може да се бие в Пловдив
0

Грандиозно шоу в професионалния бокс е на път да разтърси Пловдив в началото на лятото, съобщи за „Марица“ промоутърът Ивайло Гоцев. В много напреднала фаза е организирането на мач за световната купа в тежката категория между Мануел Чар и Тревър Брайън. Двубоят ще бъде част от боксовата гала, в която Тервел Пулев ще защитава европейската си титла. Агент на Тервел е именно Гоцев, който се е заел и с организацията на галата в родния си град.

„Преговаряме с агенцията на Дон Кинг и сме постигнали голям напредък. Предстои обаче още доста работа“, сподели Гоцев. Той допълни, че една от възможностите е галата да е в зала Колодрума, но се оглеждат и други места в Пловдив.

Германският боксьор от сирийски произход Мануел Чар е действащ световен шампион в тежка категория версия WBA, а евентуалният му противник Тревър Брайън е със статут на временен шампион.

Чар трябва да защити титлата си, която му бе отнета, заради употреба на допинг през 2018 г. През януари съдът върна трофея на сириеца с немски паспорт, който през 2015 година едва оживя, след като бе прострелян в ресторант, докато вечерял с рапъра Кей 1. Агент на Чар от април месец насам е Ивайло Гоцев.

Датата на боксовата гала зависи най-вече от възстановяването на Тервел Пулев. Той претърпя операция в пловдивска клиника, след като счупи ръката си при победата над Мич Уйлямс в в Коста Меса, Калифорния. По всяка вероятност галата ще се състои в последната седмица на юни или първата на юли.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.