Начало Бокс „Sports Illustrated“ обяви Усик за най-добър боксьор на 2018 г.

„Sports Illustrated“ обяви Усик за най-добър боксьор на 2018 г.

„Sports Illustrated“ обяви Усик за най-добър боксьор на 2018 г.
0

Абсолютният световен шампион в полутежка категория на професионалния бокс Олександър Усик бе признат от американското списание „Sports Illustrated“ за най-добрият боксьор ​​на 2018 г. Тази година украинецът, който има и олимпийска титла от Игрите през 2012 г., изигра три мача – през месец март в Рига той победи шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Майрис Бриедис, през лятото се изправи срещу руснака Мурат Гасиев във финалната среща на Световните боксови серии, а през ноември нокаутира Тони Белю в 8-ия рунд и запази всички четири пояса на световните федерации, както и този на списание „Ринг“.

Пред списанието Усик посочва: „Тази година беше много трудна за мен. Имаше много тренировки, много събития, много битки. Травми – просто лудост. Но това беше много успешна година.“

Украинският боксьор, който претърпя операция на лакътя през 2018 г., посочва, че по-силна от физическата болка, е тази от липсата на близките. „Най-много ме боли, че не мога да видя как израстват децата ми. Те растат и ще си отидат. През повечето време съм в тренировъчни лагери. Не мога да видя това как се случва“, откровен е 31-hfortkrsj боксьор.

Усик за пореден път признава, че е амбициран да премине в тежката категория, защото там има по-интересни съперници. „Мнозина не вярват в мен, казват, че съм твърде дребен за тежка категория. По същия начин много хора ми казваха преди време, че не бива да се боксирам, защото няма да постигна нищо. Аз просто поклащам глава и казвам: Мога, ще успея“, казва абсолютният световен шампион в полутежка категория. Той казва, че най-трудният му съперник е самият той, защото понякога няма желание да тренира и да се боксира.