Начало Бокс Станимира Петрова си заслужи място на финала

Станимира Петрова си заслужи място на финала

Станимира Петрова си заслужи място на финала
0

България има първия си участник на финали от тазгодишното 70-то издание на международния боксов турнир „Странджа’.

Световната шампионка от 2014 г. Станимира Петрова ще се срещне с победителката от другия полуфинал (Лакрамиоара Перижоц от Румъния или Ярисел Рамирес от САЩ) в спор за златния медал утре в категория до 57 кг, след като преди минути победи с единодушно съдийско решение представителката на Италия – Ирма Теста. Бившата таенкуондистка бе далеч по-стойностната боксьорка през целия мач и тотално надигра италианката.

Петрова изключително умело изчакваше своите моменти и пласираше по-силните и точни попадения. Високият гард на Теста не се оказа проблем за нашето момиче, което много умело се впускаше в бързи атаки, нанасяйки светкавични серии. В защитен план Петрова също се представи на ниво, не позволявайки на съперничката си да влезе в ритъм и да я заклещи в близост до въжетата.

В другите две срещи с българско участие Севда Асенова и Еми-Мари Тодорова претърпяха загуби на полуфиналите в категория до 48 кг.

Асенова отстъпи на Хосие Габуко от Филипините с 3:1 съдийски гласа, докато Еми-Мари претърпя поражение от индийката Манджу Рани с 4:1.

Европейската ни шампионка от 2016-та в никакъв случай не бе по-слаба от опонентката си. Севда влезе по-добре в срещата и в първият рунд успя да пусне няколко хубави десни крошета, които поразклатиха филипинката.

Втората част също премина без силно изразено надмощие – и двете често влизаха в клинч, разчитаха на бързи серии и това водеше до чести размени на удари.

В третия рунд Асенова предприе малко по-дефанзивна стратегия, разчитайки на повече движение по ринга и пускане на повече контриращи удари. Тази тактика обаче се оказа пагубна, защото Габуко успя да вкара по-тежките удари и в същото време да не допуска избухвания от страна на Севда.

За съжаление, Еми-Мари Тодорова също не успя да достигне до последния мач.

Първият рунд определено не бе в полза на нашето момиче, което получи няколко десни, а това не остана незбелязано от съдиите. Вторият рунд бе изравнен, като Тодорова също нанесе стабилно количество поражения по индийката, но благодарение на по-високия си ръст и по-голям разтег, Рани пласираше нужния ѝ брой точни удари, които да държат българката на спокойна дистанция.

Третата част отново отиде на сметката на азиатката, която пусна няколко мощни прави през иначе добрата защита на българката. Тодорова се опитваше всячески да скъси дистанцията и да влезе на размени, но това не се случи и в крайна сметка съдиите отсъдиха (30-27, 27-30, 28-29, 27-30, 28-29).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.