Начало Бокс Станимира Петрова в битка за златото днес в Краков

Станимира Петрова в битка за златото днес в Краков

Станимира Петрова в битка за златото днес в Краков
0

Станимира Петрова ще боксира днес за златен медал от Европейските игри в Краков. Шампионката от Минск 2019 ще има възможност да атакува нова титла в богатата си кариера тази вечер от 19:00 часа. Световната и двукратна европейска шампионка, както и 4-кратен носител на Купа „Странджа“ ще се изправи срещу румънката Ленута Перийоц. Съперничката й е бивша европейска шампионка и втора в света.

Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков Станимира показа впечатляваща форма и разгърна големия потенциал, с който разполага. Националката ни спечели и квота за Олимпийските игри в Париж догодина, които ще са трето участие за нея на най-големия форум на планетата.

Утре следобед ни очакват още два финала с българско участие. На ринга в Краков ще видим Светлана Каменова и Хавиер Ибаниес. Може да проследите срещата пряко по БНТ 3.

България е на второ място по финалисти в Краков. С повече представители е само Франция (5), а колкото нас в мачове за злато ще излязат Ирландия и Турция. Общо само 15 страни успяха да излъчат финалисти на Европейските игри.