Начало Бокс Тайсън разширява бизнеса си: Майк продава марихуана и в Амстердам

Тайсън разширява бизнеса си: Майк продава марихуана и в Амстердам

Тайсън разширява бизнеса си: Майк продава марихуана и в Амстердам
0

Майк Тайсън разширява бизнеса си с марихуана извън САЩ. Легендарният шампион в тежка категория отвори ферма за марихуана през януари 2018 г. – „Iron Mike“, която според него произвежда около 500 000 долара на месец.

Наскоро бившият велик боксьор реши да отвори кафене в Амстердам, където да продава част от продуктите, които произвежда, възползвайки се от факта, че холандците разрешават употребата на марихуана за развлечение.

Отварянето на този ресторант в Амстердам е сбъдната мечта. Клиентите могат да се насладят на продуктите като мен. Опитах и ​​тествах всички. Нямам търпение да споделя най-добрите продукти с европейците. Тази стъпка представлява важен крайъгълен камък за компанията. Искаме да се разширим извън Съединените щати. Искаме да навлезем на европейския пазар“, каза Тайсън, според The ​​Sun, цитиран и от „Труд“.

През 2019 г. ексцентричният бивш боксьор твърдеше, че заедно с всички служители на компанията си консумират 10 тона на месец.

Майк Тайсън започва кариерата си през 1985 г., като е смятан за един от най-добрите боксьори в историята. Пенсионира се през 2005 г.

Тайсън беше световен шампион в тежка категория на 20 г., най-младият в историята. През 1992 г. е осъден на 6 години затвор за изнасилване, след 3 години е освободен за добро поведение. В началото на кариерата си Тайсън постави рекорд, който е трудно да се сравни: той спечели първите си 19 битки с нокаут, 12 от които – в първия рунд.

През 1986 г. той печели първия си колан, а през 1987 г. добавя и поясите на WBA и IBF. Той беше първият и единствен боксьор, който притежаваше поясите на WBA, WBC и IBF в тежка категория.