Начало Бокс Тейлър: Женският бокс няма капацитета, за да мине изцяло на 3-минутни рундове

Тейлър: Женският бокс няма капацитета, за да мине изцяло на 3-минутни рундове

Тейлър: Женският бокс няма капацитета, за да мине изцяло на 3-минутни рундове
0

Кати Тейлър се противопостави на призивите за промяна в правилата за професионалния бокс при жените, след като Аманда Серано предизвика фурор след двубоя си с Данила Рамос преди няколко месеца. Тогава двете премериха сили в 12 рунда по 3 минути, както е правилникът при мъжете, но малцина си зададоха въпроса – могат ли да са конкурентни всички останали жени в подобни условия? Ирландската легенда не е убедена, че е възможно.

Аз лично нямам предпочитания. Двуминутните рундове минават под много високо темпо. Казват, че триминутните рундове ще предлагат повече нокаути, но не съм сигурна, че това е вярно. Не съм убедена, че женският бокс разполага с капацитета и дълбочината, за да премине изцяло на триминутни рундове. За мен няма значение, защото постоянно правя триминутни спаринги. Има плюсове и минуси и в двата случая“, каза Тейлър за The Associated Press.

Бърз поглед към женските дивизии показва, че има 18 теглови категории. В „муха“ има регистрирани общо 213 активни професионалистки в целия свят. Средно обаче състезателките са по 100 в дивизия, което прави около 1800 боксьорки. Ако включим и тези, които са временно неактивни, то броят им няма как да надхвърли повече от 2500. Именно тези данни показват, че увеличената продължителност на рундовете би могла да се окаже проблем, ако наистина се стигне до повече нокаути и респективно по-дълъг период на пасивност.

Що се отнася до Кати Тейлър, на 25 ноември тя ще се опита за втори път да отнеме титлите на Шантел Камерън и да стане безспорна шампионка в две отделни теглови дивизии.