Начало Бокс Тервел Пулев: Аз съм пеленаче в профибокса
0

Тервел Пулев: Аз съм пеленаче в профибокса

Тервел Пулев: Аз съм пеленаче в профибокса
0

Тервел Пулев прави спаринги с Радослав Панталеев като част от подготовката си за галавечерта на 28 април в „Арена Армеец“. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 ще изиграе третата си професионална среща именно в София, като до момента има две победи с нокаут още преди да е изтекъл третия рунд. 34-годишният столичанин призна пред телевизията на ЦСКА, че именно школовката в армейския клуб го е формирала в спортиста, който е в момента.

„Противникът за „Арена Армеец“ още не е ясен. Не мога да кажа, че това ме притеснява. В олимпийския бокс имаме такава школовка, че в една категория има 30 човека на голямо първенство и се готвим за всеки един от тях. Не мога да говоря за конкретни цели, идеята е да натрупам опит и да проходя в профибокса, защото там съм едно пеленаче. Трябва да усетя себе си. Брат ми е извор за мен в тази насока. Това, което наблюдавам на един метър от ринга, ми е изключително полезно. Емоцията в София пък не може да бъде заменена с нищо, подкрепата от хората, мога да им кажа само едно „благодаря“. Призовавам всички фенове на бокса, които ни подкрепят и искат пак да ни видят, да заповядат, защото галата ще бъде на по-високо ниво от предната и противниците също“, коментира Тервел.

Освен Тервел на ринга в София ще се качи и Кубрат Пулев. Кобрата ще защитава интерконтиненталната си титла на WBA срещу Кевин Джонсън. При победа той ще атакува световния пояс на IBF, който в момента се държи от Антъни Джошуа.

тагове: