Начало Бокс Тим Цю: Джърмел Чарло просто искаше да оцелее срещу Саул Алварез

Тим Цю: Джърмел Чарло просто искаше да оцелее срещу Саул Алварез

Тим Цю: Джърмел Чарло просто искаше да оцелее срещу Саул Алварез
0

Джърмел Чарло стана обект на тежки критики в последните няколко дни, след като записа тежка загуба от Саул Алварез в спора за безспорната титла в суперсредна категория в Лас Вегас. Един от конкурентите му в супер полусредна категория – Тим Цю, също се включи в критиките.

Честно казано, битката не беше никак равностойна. Имам чувството, че Джърмел Чарло просто искаше да оцелее. Работеше много по защитата си. Така и не успя да предложи предизвикателство. Дори, когато треньорът му каза, че губи срещата, той така и не се впусна, за да я печели. Изобщо не се пробва дори. Просто се движеше назад. Планът му бе да се движи и да не получава удари. Поздравления, че оцеля 12 рунда, защото и това си е постижение. Но не е такова да загубиш битката. Трябва да излизаш за победата. Победа или смърт, както се казва“, сподели австралиецът пред Fox.

Самият Цю наследи Чарло за титлата му от WBO по служебен път и още на 14 октомври ще я защитава срещу Брайън Мендоза. След това американецът ще трябва да реши дали ще си я поиска обратно или ще сменя окончателно категорията.