Начало Бокс Чарло се е прицелил в „паунд-фор-паунд“ короната за боя с „Канело“ (ВИДЕО)

Чарло се е прицелил в „паунд-фор-паунд“ короната за боя с „Канело“ (ВИДЕО)

Чарло се е прицелил в „паунд-фор-паунд“ короната за боя с „Канело“ (ВИДЕО)
0

След по-малко от месец Джърмел Чарло ще се изправи срещу най-голямото си предизвикателство в кариерата, а именно в бой срещу Саул Алварез за безспорната титла в суперсредна категория. Срещата ще бъде сблъсък между двама безспорни шампиони, които имат претенции за една от най-ценните, макар и неофициални титли в света на бойните спортове – тази на „паунд-фор-паунд“ краля. „Айрън мен“ се е прицелил именно в нея.

Със сигурност трябва да бъда поставен под №1 в „паунд-фор-паунд“ класацията, ако победя „Канело“. И двамата сме безспорни шампиони. Това би била сбъдната мечта“, каза Чарло пред Fight Hub TV.

Редица авторитетни издания водят подобна класация, но най-значимата е тази на Ring Magazine. В момента там №1 е Терънс Крауфорд, докато Алварез е под №4. Джърмел обаче не попада в топ 10 на този етап.

Междувременно той се изкачва с цели две теглови дивизии нагоре, за да се изправи срещу мексиканската легенда. Това със сигурност ще натежи много, когато Ring актуализира подреждането. Преди това обаче трябва да се случи най-трудното – „Канело“ да бъде победен.