Начало Бокс Кени Портър се надява Жервонта Дейвис и Шакур Стивънсън да премерят сили на ринга

Кени Портър се надява Жервонта Дейвис и Шакур Стивънсън да премерят сили на ринга

Кени Портър се надява Жервонта Дейвис и Шакур Стивънсън да премерят сили на ринга
0

Жервонта Дейвис понастоящем е една от най-големите звезди в световния бокс и със сигурност е №1 в лека категория. Шакур Стивънсън обаче има своите амбиции в дивизията, но на този етап единственото, което му липсва, са шампионските колани. Един от бившите им треньори – Кени Портър, се надява, че двамата ще премерят сили на ринга в обозримото бъдеще, защото вижда в тях двама от най-завършените бойци в дивизията.

Знам, че Шакур притежава уменията, за да надиграе всеки един човек на планетата в своята теглова дивизия“, каза Портър пред Fight Hub TV.

Сребърният олимпийски медалист записа победа №20 срещу Шюхиро Йошино през април, за да дебютира с нокаут в 6 рунд в новата категория. Реномето му обаче е на тактик, който не обича да влиза в безразсъдни размени.

Танк“ ще трябва да го нокаутира“, сподели треньорът по адрес на шансовете, които има Дейвис в подобно съревнование.

Жервонта от своя страна има коренно противоположен стил. Той търси риска и макар да е изучил движението в защита с главата от своя ментор Флойд Мейуедър, най-силното му оръжие си остава тежката дясна ръка. С нея той нокаутира 27 от 29-те си съперника до момента.

Кени Портър смята, че подобна среща би била крайно непредвидима и шансовете на всеки от тях са абсолютно изравнени. Остава обаче да видим дали ще се споразумеят за двубой, пък едва тогава ще започнат анализите и прогнозите.