Начало Бокс Треньорът на Камбосос скочи на британски съдия

Треньорът на Камбосос скочи на британски съдия

Треньорът на Камбосос скочи на британски съдия
0

Треньорът на Джордж Камбосос – Питър Кан, остана крайно недоволен от съдийството в мача с Лий Селби. Единият от реферите беше британец и се опита да добута своя сънародник до крайния успех.

Статистиката потвърди видимото и в реално време превъзходство на австралиеца с гръцки произход. Самата битка се игра в Лондон, което допълнително даде предпоставки за тенденциозно съдийство.

Общ брой удари – 168 на 94 за Камбосос, значими – 107 на 40.

„Много съм горд с Джордж, тази победа я чакахме от дълго време“, сподели треньорът на Камбосос – Питър Кан.

„Той беше много концентриран от първата секунда и не позволи на Лий Селби и за секунда да си помисли, че ще се върне в мача. Спечелихме битка с Теофимо Лопес за световната титла! Надявам се следващият ни сблъсък да е тук, където съдийството ще е справедливо, а и при нас няма много случаи на коронавирус.“

„Можем да съберем 50 хиляди души на стадион. Джордж видя разделено решение, което беше развенчано от статистиката CompuBox след края на срещата.“

„Числата не лъжат! Двама от реферите точкуваха правилно, но беше ясно, че британският съдия ще удари едно дълго рамо на сънародника си Селби! Знаехме срещу какво се изправяме. За щастие, по-добрият спечели“, допълва Кан.

В картата на британския рефер изненадващо видяхме 115-114 за Селби, докато другите двама арбитри дадоха 118-110 и 116-112 за Камбосос. В картата на Boec.BG състезателят с гръцки корени също имаше отчетливо предимство.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.