Начало Бокс Турчин спря Белберов на Световното в Белград
0

Турчин спря Белберов на Световното в Белград

Турчин спря Белберов на Световното в Белград
0

Петър Белберов отпадна в третия кръг на Световното първенство по бокс в Белград. Родният национал приключи участието си на крачка от 1/4-финалите на шампионата на планетата в сръбската столица. В категория над 92 килограма българинът отстъпи с 0:5 съдийски гласа на турчина Берат Ачар.

Срещата стартира равностойно, като двамата заложиха предимно на защитата и нито един не успя да вземе сериозен превес. След размяна на удари, предимно в ръкавиците, съдиите обаче дадоха леко преимущество на турчина и така Белберов трябваше да вдигне оборотите във втория рунд.

Той опита да го направи, като съумя да напипа по-добър ритъм, търсейки основно точни попадения в торса на противника си. Преди началото на третата част трима от съдиите видяха равна среща и така всичко опря до заключителните 3 минути. В тях 31-годишният българин успя да поразклати Ачар, но на свой ред и той пропусна няколко удара, което се оказа достатъчно за турчина да убеди реферите, че заслужава повече победата.

В понеделник, 1 ноември, на ринга ще се качат последните ни двама боксьори. Във втори мач от следобедната сесия, на ринг А, Хавиер Ибаниес (57 кг) ще срещне Илмар Гонсалес от Колумбия. Двубоят ще се проведе от 14:15 часа. Във вечерния сеанс, който стартира от 19:00 часа, на ринг В ще видим Кристиян Николов. В категория до 80 килограма от около 21:00 часа той ще премери сили с Владимир Мирончиков (Сър).