Начало Бокс Уайлдър: Усик не е заплаха, прекалено е малък

Уайлдър: Усик не е заплаха, прекалено е малък

Уайлдър: Усик не е заплаха, прекалено е малък
0

Шампионът на WBC в тежка категория – Дионтей Уайлдър (41-0-1), изглежда изобщо не е притеснен от присъствието на Олександър Усик (16-0) в тежката категория.

Бившият абсолютен шампион в полутежката дивизия ще дебютира при най-тежките следващата седмица срещу Тайрон Спонг в Чикаго, САЩ. Украинецът е един от най-качествените и феноменални боксьори, но много хора се съмняват в плавното преминаване от едната в другата дивизия.

Снимка: БТА

„Бронзовият бомбардировач“ очевидно е един от тях. Според американеца, 32-годишния европеец е прекалено дребен, за да се гледа на него като на заплаха.

„Не приемам Усик за заплаха. Прекалено ми е малък. Той доста се движи по ринга и други подобни, но това по никакъв начин не ме притеснява“, заяви 33-годишният шампион.

Освен това, Уайлдър сподели, че британецът Даниел Дюбоа му е привлякъл вниманието:

„Хлапето е много силно. Изглежда ми фокусиран и с добра дисциплина. Личи си, че си е поставил цели и е на мисия. Желая му успех по пътя нагоре.

„Не знам дали ще съм активен, когато той е претендент, но той със сигурност ще стигне до това ниво. Дали ще е шампион, не мога да кажа. Никой не може“, заяви Уайлдър, който в края на ноември ще даде реванш на Луис Ортис.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.