Начало Бокс Уайт победи Паркър в зрелище с 3 нокдауна и 12 рунда
0

Уайт победи Паркър в зрелище с 3 нокдауна и 12 рунда

Уайт победи Паркър в зрелище с 3 нокдауна и 12 рунда
0

Дилиън Уайт постигна изключително драматична победа с единодушно съдийско решение (113:112, 115:110, 114:111) срещу Джоузеф Паркър в гвоздея на галавечерта в “О2 Арена” в Лондон. Той прати два пъти съперника си в нокдаун (първият път след нечист удар с глава и изблъскване с лакът), а сам бе повален на пода в 12-ия рунд, но успя да се изправи и да оцелее финалния щурм на новозеландеца.

Паркър започна силно и енергично мача, но след това физическите му сили сякаш се изпариха и той бе напълно безличен от 5-ия до 10-ия рунд, което наклони везните в полза на Уайт. Англичанинът защити сребърния пояс на Световния боксов съвет и спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова организация, но най-важното – ще получи възможност да се изправи срещу Антъни Джошуа (или който и да е шампион) за световните титли.

Паркър пък сериозно се компрометира в тежката категория, защото отчете втора поредна загуба, като този път няма да може да се скрие зад оправданието, че “поне” е първият издържал 12 рунда срещу Джошуа.

 

тагове: