Начало Бокс Усик среща трудности в подготовката за Фюри

Усик среща трудности в подготовката за Фюри

Усик среща трудности в подготовката за Фюри
0

На 17 февруари 2024 г. в Рияд (Саудитска Арабия) непобедените шампиони в тежка категория Олександър Усик и Тайсън Фюри ще определят първия абсолютен шампион в дивизия от 1999 г. насам в директна битка.

Егис Климас, мениджърът на украинеца, обсъди битката между Усик (21-0, 14 КО) и Фюри (34-0-1, 24 КО). Той беше в Мексико Сити, Мексико за седмичната пресконференция на WBC. По време на събитието Климас призна, че не очакват лесна битка.

Работихме усилено, за да организираме най-накрая тази битка. И го направихме. Определено няма да е лесно. Може би най-трудният съперник в кариерата на Олександър. Усик е уверен в себе си, но осъзнава, че предстои много работа. Това не е проблем, тъй като той все още е работлив. Мисля, че ще бъде много трудно да се намерят спаринг партньори. Все пак Тайсън е много висок. С дълги крайници и много неудобен стил. Тежък е. Това ще бъде най-трудното предизвикателство в кариерата на Усик„.

Егис не се съмнява, че Усик ще спечели. „Факторите в негова полза са работа с крака, интелигентност, коефициент на интелигентност в бокса. Не бих казал, че Фюри има нокаутиращ удар. Но той използва теглото си, за да измори първо опонентите си. Постоянно се опира на тях. Ето как работи. Но няма да е лесно да пречупи Усик. Не забравяйте, че Олександър вече беше абсолютен световен шампион в полутежка категория. Никой не вярваше, че той ще се доближи до това в тежка категория. Никой не вярваше, че той ще доминира и тук. Битката на Усик срещу Фюри… Ще бъде страхотно шоу. Най-голямата битка в света!„.