Начало Бокс Подигравките на Фюри накарали Джошуа да смени стила за Усик
0

Подигравките на Фюри накарали Джошуа да смени стила за Усик

Подигравките на Фюри накарали Джошуа да смени стила за Усик
0

Антъни Джошуа се е видял принуден да смени стила и да опита да победи Олександър Усик с чисто боксови умения. Това признава самият той в последното си интервю за „Sky Sports“. Бившият световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO разкрива, че подигравките на Тайсън Фюри през годините са го накарали да предприеме този ход.

Шампионът на WBC нееднократно е твърдял, че Ей Джей е бодибилдър, който няма нищо общо с боксовото изкуство. Опитът на Джошуа обаче да надиграе технически и тактически украинеца не завърши никак добре и той загуби титлите си за сметка на непобедения си противник.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)

Усик пристигна от полутежка категория, той е страхотен боксьор, който държи 12 рунда без проблем. Исках да се боксирам с него 12 рунда. От години върви стигмата, че не мога да боксирам, че съм бодибилдър. Затова исках да докажа, че не е вярно. Опитах да бъда чист боксьор с Усик, но не се получи“, признава Ей Джей.

Въпреки негативния развой, британецът остава оптимист за реванша. „Той спечели 9 рунда, а аз 3. В следващия мач ще спечеля 4 повече и ще взема титлите обратно. Толкова е просто. След това отново ще поема по пътя към званието абсолютен световен шампион“, допълва Джошуа.

Той също така споделя, че емоционално е бил съсипан от развоя на тази среща. „Когато загубих от Руис, бях сигурен, че ще се изправя и ще го надиграя на реванша. Защото имах своите причини да падна в онзи мач. Сега това не бе така. Бях на 100 процента готов, подготвен и здрав. Просто паднах от по-добрия и това не е лесно да се преглътне. Мотивирах се, но също така психически се сринах. Изправял съм се и друг път, ще го направя и сега“, закани се още Ей Джей.