Начало Бокс И мениджърът на Кличко дава акъл на Джошуа
0

И мениджърът на Кличко дава акъл на Джошуа

И мениджърът на Кличко дава акъл на Джошуа
0

Бившият вече мениджър на легендарните братя Кличко – Бернд Бьонте стана поредният, който дава публични съвети на Антъни Джошуа. Според германеца, единственият шанс на Ей Джей да възобнови кариерата си и да се върне отново на световния връх, е ако се премести в САЩ и смени цялостната си концепция на подготовка.

След поражението от Олександър Усик през октомври британецът изкара близо месец отвъд океана. Той направи обиколка из няколко емблематични боксови зали, като води занимания с треньори като Рони Шийлдс, Роберт Гарсия и Еди Рейносо. Всеки от тях му даваше съвети, като те се обединиха около мнението, че Джошуа има отлична физика, но по никакъв начин не се възползва от нея.

Джошуа и Рони Шийлдс

Мисля, че Ей Джей е страхотен за бокс, както и целият му екип, но той се нуждае от смяна в треньорския щаб. Ценя невероятно Роб Маккракън, но ако Ей Джей иска да промени нещо, то или трябва цялостна рокада или поне да добави нов човек в отбора”, коментира Бьонте.

Той направи сравнение в тази посока с легенди като Виталий Кличко, Мохамед Али и Ленъкс Люис. „Ако Ей Джей вземе правилното решение, то съм убеден, че той ще се върне отново на върха, ще победи Усик и има реален шанс да стори същото и с Тайсън Фюри. Може да е като Али, Ленъкс, Виталий или Ивендър, които на свой ред взеха правилни сходни решения и възкръснаха”, анализира още агентът.