Начало Бокс Фюри: Джошуа никога повече няма да се върне на върха
0

Фюри: Джошуа никога повече няма да се върне на върха

Фюри: Джошуа никога повече няма да се върне на върха
0

Антъни Джошуа никога няма да се завърне на върха и никога повече няма да изиграе мач, в който да зашемети с представянето си. Това мнение изказа Джон Фюри, бащата на световния шампион на WBC Тайсън.

Според него Ей Джей е загубил увереност в собствените си възможности, а началото на пропадането му е било през 2017-а, когато нокаутира Владимир Кличко и пенсионира украинеца. Тогава двамата изиграха един от най-впечатляващите мачове в историята в тежка категория, като си размениха шеметни нокаути преди величието да бъде повалено в 11-ия рунд.

Джошуа не е същият от онзи момент. Мисля, че Кличко го отведе до място, което в момента го ужасява и той не иска никога повече да се върне там. Изхаби го емоционално и физически. Вижда се след всеки негов мач оттогава“, анализира ситуацията Джон Фюри.

Бащата на Тайсън е уверен, че много ясно и отчетливо Ей Джей е показал, че е преминал своя пик при загубата от Олександър Усик през септември. „Всички го видяхме. Той не беше на себе си след 12-те рунда. Не можеше да поеме въздух, не знаеше на кой свят е. Опита да се надиграва с може би най-техничния боксьор в момента и си плати. Но Ей Джей отпреди мача с Кличко, щеше да изглежда по друг начин“, каза още Фюри.

Boxing – WBA, IBF & WBO Heavyweight Titles – Anthony Joshua v Oleksandr Usyk – Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain – September 25, 2021 Oleksandr Usyk celebrates winning his fight against Anthony Joshua Action Images via Reuters/Andrew Couldridge