Начало ММА Дъстин Порие с поредна благотворителна кампания

Дъстин Порие с поредна благотворителна кампания

Дъстин Порие с поредна благотворителна кампания
0

Боецът на UFC Дъстин Порие продължава благотворителната си кампания. Боецът превърна в традиция продажбата на екипировката си след всеки двубой, а събраните средства дава за благотворителност.

Новата кампания на боеца е за осигуряването на храна по празниците за бедните. Предвидени са близо 300 000 порции, а средствата за тях ще бъдат осигурени от продажбата на търг на екипировка от битката му с Чарлз Оливейра този уикенд.

Двамата ще се изправят в спор за титлата в лека категория в главната битка на UFC 269 в Лас Вегас. Диамантът има възможност да продължи безгрешната си серия, от три поредни победи. Тази година той два пъти победи Конър Макгрегър.

Именно победите му правят екипировката, която продава още по-скъпа. След втората си битка с ирландеца, Порие спечели 28 000 долара от бойните си дрехи. Със събраните пари от битки, само за една година Порие облагороди район в Уганда.

,,Продавам екипировката си след всеки двубой и ще продължа да го правя, докато се пенсионирам. След битката с Хабиб започнах да го правя и вече постигнах най-голямата си цел. Това беше важен проект в Уганда, който направихме с помощта на Хабиб“, сподели Порие.

,,Изградихме кладенци за вода и благодарение на помощта на Хабиб купихме земя, върху която фондацията строи къщи. Там отворихме и аптека“, разказа Порие.