Начало Бокс COVID с нов удар по феновете на бокса
0

COVID с нов удар по феновете на бокса

COVID с нов удар по феновете на бокса
0

Пандемията от коронавирус продължава да нанася щети върху глобалния спорт. Този път жертва на COVID-19 стана битката за световната титла в полутежка категория на WBA между шампиона Арсен Гуламирян (26-0) и претендента Алексей Егоров (11-0). Двамата трябваше да се срещнат тази вечер в Екатеринбург, но мачът е отменен и преместен за следващата година.

Причината? Арменският боксьор, който се състезава за Франция, е дал положителна проба за коронавирус. Гуламирян се е почувствал зле в сряда, ден преди кантара. Той е дал тест рано тази сутрин, който за съжаление, както на шампиона, така и на феновете на бокса, е бил позитивен.

Арсен не беше в нужната кондиция преди кантара. Той пристигна в Русия с 1.5 килограма над категорията, но при премерването вече бе загубил 2.5 кила. Повикахме доктор, който прецени, че няма нищо притеснително. Днес сутринта обаче тестът показа, че има коронавирус“, коментира мениджърът на Гуламирян Йоан Зауи.

В резултат битката ще бъде отложена и пренасочена в рамките на следващите 4 месеца. Това е срокът, който е поставен от WBA за защита на пояса. Ако Арсен не успее да влезе в него, той ще оваканти трофея. Любопитното е, че заради различни физически проблеми Гуламирян не е бил на ринга от декември 2019-а, когато нокаутира Константин Беженару в деветия рунд.