Начало ММА Уайт: Шон О’Мали не е Чимаев. Не мога да го „хвърля срещу вълците“

Уайт: Шон О’Мали не е Чимаев. Не мога да го „хвърля срещу вълците“

Уайт: Шон О’Мали не е Чимаев. Не мога да го „хвърля срещу вълците“
0

Президентът на UFC Дейна Уайт обясни защо Шон О’Мали не се бие с рейтингови бойци. Според боса на организацията не необходимо да се пресират нещата с трупащия популярност боец.

,,Шон О’Мали просто не е готов да се бори с най-добрите. Искат да го хвърлим на вълците, да го погълнат. Никой не може да се издигне с такава скорост, освен Хамзат Чимаев. Само на Чимаев го може“, каза Дейна Уайт.

O’Мали (14-1 MMA, 6-1 UFC) бе силно критикуван на пресконференцията на UFC 269, заради нивото на конкуренцията, с което се е борил досега. Въпреки че успя да заслепи феновете на бойните спортове с вълнуващия си стил и впечатляващи победи, О’Мали все още не е надделял над рейтингов боец.

„В последния си двубой той изглеждаше невероятно. Мисля, че тъй като О’Мали е толкова популярен и каквото и да е, винаги ще има критики около него. Вълнуващо е да го гледаш, но той все още си проправя път“, коментира Дейна.

Единствената му загуба в клетката дойде в най-тежкия му тест досега – срещу Марлон Вера. Уайт каза, че искането за О’Мали да се изправи срещу конкуренция от най-високо ниво е свързано повече с неговата личност, отколкото с готовността му.

„Искам да кажа, той не е готов. Говорейки за по-големи битки и всички тези глупости е ясно, че в събота ням да му е лесно“, сподели шефът на организацията.

O’Мали открива основната карта на UFC 269 в събота срещу Раулиан Пайва (21-3 MMA, 3-2 UFC).