Начало ММА Кадиров поощрява Анакалаев и Дураев за победите им в Абу Даби

Кадиров поощрява Анакалаев и Дураев за победите им в Абу Даби

Кадиров поощрява Анакалаев и Дураев за победите им в Абу Даби
0

Руснаците Магомед Анкалаев и Алберт Дураев не получиха бонуси от шефът на UFC Дейна Уайт за победите си в Абу Даби, но за сметка на американеца главнокомандващият в Чечня – Рамзан Кадиров награди ММА шампионите.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви в социалните мрежи, че ще поощри Анкалаев и Дураев, които постигнаха победи на турнира ,,UFC 267“ в Абу Даби.

Двамата бойци спечелиха битките си с решения на съдиите. Анкалаев победи бившия претендента за титлата Волкан Оздемир, а Дураев пък се наложи над своя сънародник Роман Копилов.

,,Харесаха ми изявите на Магомед Анкалаев и Алберт Дураев в Абу Даби. Момчетата показаха отлична техника и ясно демонстрираха бойните си възможности. Техните изпълнения за пореден път доказаха, че в нашите територии се раждат и тренират най-добрите бойци, които са готови да победят и най-силните представители на смесените бойни изкуства“, написа Кадиров.

Рамзан е любител на спорта, особено на смесените бойни изкуства. Самият той е и голям приятел с бившия шампион на UFC и вече треньор на едни от най-добрите ММА състезатели на Русия – Хабиб Нурмагомедов.

,,В същото време съм сигурен, че нашите бойци са използвали само част от уменията си. Те са много талантливи и обещаващи спортисти, които имат всички шансове да стигнат до върха на най-добрите. Затова реших отделно да наградя момчетата за резултатите им на UFC 267“, написа Кадиров в Instagram.