Начало Бокс Кристиян Николов се би мъжки, но въпреки това отпадна от Световното
0

Кристиян Николов се би мъжки, но въпреки това отпадна от Световното

Кристиян Николов се би мъжки, но въпреки това отпадна от Световното
0

Кристиян Николов (80 кг) изигра нов силен мач на Световното първенство по бокс за мъже в Белград. 21-годишният ни талант се би мъжки и даде всичко от себе си, но за съжаление този път това не бе достатъчно, за да може да достигне до 1/4-финалите на шампионата на планетата.

Николов отстъпи с 0:5 (28-29, 27-30, 28-29, 28-29, 28-29) съдийски гласа на представителя на домакините Владимир Мирончиков. Боксьорът от руската школа, който се бие за Сърбия, бе предпочетен от съдиите и това му донесе участие в следващия етап на първенството.

Българинът изигра отличен първи рунд, в който нанесе няколко много сериозни попадения в главата на Мирончиков. Младият ни талант стартира агресивно, опитвайки да респектира съперника си, като в нито един момент не отстъпи инициативата, което му донесе и заслужено предимство в картите на съдиите.

Във втората част представителят на Сърбия заложи на опита си и се дръпна на разстояние, което затрудни Николов в намирането на точната дистанция. Това пък бе достатъчно, за да могат реферите моментално да изравнят резултата.

Така всичко опря до последния рунд. В него Кристиян се хвърли мощно, но трудно стигаше до точни попадения. Мирончиков също не бе много убедителен, но направи достатъчно, за да стигне до успеха.

Във вторник, 2 ноември, Хавиер Ибаниес ще опита да донесе медал за България в Белград. Останал като последен наш участник, натурализираният кубинец ще се изправи на 1/4-финал срещу Самюел Кистоюри от Франция. Двубоят е в категория до 57 килограма, а победа на Ибаниес ще му гарантира минимум бронзово отличие от Световното първенство.